Aan deze eisen voldoet een goede rijschool!

  • door

De juiste keuze maken uit alle rijscholen is natuurlijk erg lastig. Ga je voor een goedkopere rijschool omdat je niet zoveel te besteden hebt. Kies je een rijschool met een hoog slagingspercentage of vind jij rijden in de avond en weekend het belangrijkst. Welke keuze je maakt ligt natuurlijk helemaal bij jezelf. In deze blog lees je alle eisen die je gaan helpen een rijschool te vinden die voor jou voldoet.

Kosten rijbewijs

Bijna elke rijschool hanteert andere kosten voor het rijbewijs. Dit kan liggen aan de auto waarin ze rijden, maar ook aan de ervaring die de instructeur heeft. Bij een instructeur met meer ervaring zou je wellicht minder lessen hoeven af te nemen. Let ook goed op de duur van de rijles. Sommige rijscholen geven maar 50 minuten les voor hetzelfde tarief waar een ander 60 minuten rijdt.

Wat zegt het slagingspercentage?

Het slagingspercentage kan veel zeggen over de rijschool. Als een rijschool een hoog slagingspercentage heeft wachten ze tot dat ze zeker weten dat jij het examen in een keer gaat halen. Ligt dit percentage erg laag dan laat de rijschool je wellicht te vroeg op gaan voor het examen, hierdoor wordt de opleiding ook duurder. Het landelijk gemiddelde ligt op 50,3% voor het eerste examen en voor het tweede examen is dat 50,5%. Ligt de rijschool die jij in gedachten had hierboven, dan heb je een goede te pakken. Let wel op! Het kan zijn dat deze rijschool nog niet zo lang rijdt en de score daarom hoger ligt. Bekijk het aantal examens van deze rijschool op Rijschoolzoeker van CBR.

Het behalen van je theorie

Kan jij makkelijk leren? Dan heb je waarschijnlijk geen klassikale theorielessen nodig. Maar heb je moeite met leren, of gaat jouw voorkeur uit naar klassikaal leren? In dat geval is het verstandig om een rijschool uit te kiezen die deze vorm van theorie aanbiedt. Kijk bij het kopen van een pakket ook goed wat er allemaal bij het pakket inbegrepen is. Sommige rijscholen lenen je bijvoorbeeld een theorieboek die je na het behalen van je theorie weer moet inleveren. Bij andere rijscholen moet je deze zelf aanschaffen.

Plannen van rijlessen

Informeer bij de rijschool hoe het gaat met het plannen van de lessen. Moet dit ruim van tevoren gebeuren of kan je na je rijles een nieuwe inplannen voor volgende week. En denk eraan om te informeren naar de tijden wanneer de rijschool rijdt. Ben jij doordeweeks de gehele dag druk en kan je alleen rijden in de avond- of weekenduren, dan is het voor jou en de rijschool goed om dit van elkaar te weten. Niet elke rijschool rijdt namelijk de avond- en weekenduren.

Reviews

Als laatste tip, kijk ook eens naar verschillende reviews. Zoals een Google review score, Klantenvertellen of dat de rijschool is aangesloten bij Bovag. De meningen van andere mensen spelen natuurlijk ook een rol. Vraag familie en vrienden wat zij fijn vonden en waar hun op hebben gelet.

Conclusie

Een goede rijschool voldoet aan eerlijke prijzen, een slagingspercentage van minstens 50%, ondersteuning van het theorie en flexibiliteit in de planning. Maar moet vooral voldoen aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Kies dus de rijschool waar jij het beste gevoel bij hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *