De voordelen van altijd rijles met dezelfde instructeur

Leren autorijden is voor iedereen een van de opwindendste dingen. Maar meestal brengt de eerste les ook angst met zich mee. Daarom is de instructeur opgeleid om je op je gemak te stellen. Sommige leerlingen maakt het niet uit wie hun instructeur is, maar voor anderen is dit de belangrijkste succesfactor. Daarom bieden sommige scholen je de mogelijkheid aan om altijd dezelfde instructeur te hebben.

Het hebben van verschillende instructeurs kan voordelig zijn omdat je dan aan verschillende rij-“stijlen” wordt blootgesteld. Maar als je introvert bent of moeite hebt je aan nieuwe mensen aan te passen kan dit ook je rijlessen negatief beïnvloeden. Sommigen zeggen bijvoorbeeld dat het vaak wisselen van instructeur hen angstig maakt omdat het hen herinnert aan hun eerste rijles. Dit kan natuurlijk je algemene rijprestaties beïnvloeden en je achtereenvolgens demotiveren.

Is dit iets waarvan je denkt dat je het zou willen, maar nog steeds niet begrijpt of je er baat bij zou hebben of niet? Lees deze blogpost verder om te ontdekken wat de voordelen zijn van altijd met dezelfde instructeur leren autorijden.

Bouw een band op met je instructeur

Je rijlessen duren 40 tot 60 minuten, dus een band opbouwen met je instructeur is een goed idee. Je instructeur is goed opgeleid en wil je helpen slagen. Ook al is hij/zij een beetje hard tegen je, wees gerust dat je instructeur er zal zijn voor wat er ook gebeurd tijdens je rijavontuur!

Begrijp de lesmethoden

Elke instructeur heeft zijn favoriete lesmethoden, daarom kan les krijgen van verschillende instructeurs in het beginstadium verwarrend zijn. Je begint nog maar net en de basis wordt door een andere instructeur alweer anders uitgelegd. Als je de basis van één instructeur krijgt, kun je sneller ervaring opdoen en verwarring voorkomen.

Je krijgt persoonlijke en attente feedback

Van instructeur veranderen betekent ook dat je moet laten zien in welke fase je bent en soms zelfs moet uitleggen wat je al behandeld hebt of nog niet behandeld hebt. Als je dezelfde instructeur hebt, zal hij/zij regelmatig aantekeningen maken en je rijgedrag op lange termijn evalueren. Zo kan hij je persoonlijke en gerichte feedback geven.

Hij kent je zwakke en sterke punten

Iedereen maakt fouten tijdens het leren rijden, dat gebeurt gewoon. Als je dezelfde instructeur hebt, kan hij het patroon gemakkelijker herkennen dan wanneer hij je om de 3 weken ziet. Hetzelfde geldt voor positieve aspecten. Als de instructeur je zwakke en sterke punten vaak noemt, zal je er hoogstwaarschijnlijk op letten en ze onthouden.

Kies een rijschool met steeds dezelfde rijinstructeur

Als je ervoor kiest je in te schrijven bij een rijschool en liever steeds dezelfde instructeur hebt, vraag dan eerst of deze mogelijkheid er is. Bij verschillende rijscholen zal de rijinstructeur die je voor je eerste les meeneemt anders zijn dan degene die je voor de tweede les meeneemt.

Rijlesplanner geef duidelijk weer of de rijschool bij jou in de buurt altijd dezelfde instructeur heeft of niet. Je rijbewijs ligt op je te wachten, bekijk de beste aanbieding en plan je eerste rijles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *