Hoe slaag je voor je rijbewijs examens na Corona lockdown

Het is officieel, vanaf vandaag is het weer mogelijk om rijlessen te volgen en je in te schrijven voor het praktijkexamen. Naar verwachting zullen de eerste praktijkexamens een week na de herstart worden afgenomen. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunt volgen om je te helpen bij het plannen en voorbereiden van je rijexamens waardoor je een grotere kans hebt om te slagen.

Slaag voor je praktijkexamen als een pro

Je hebt er zo lang op gewacht maar nu het eindelijk zover is ben je bang om weer auto te rijden of voor de eerste keer een les te nemen? Maak je geen zorgen, er zijn een paar dingen die je kunt doen om te leren rijden zonder daadwerkelijk in een auto te rijden.

  • Bekijk YouTube tutorials

YouTube-tutorials zijn nuttig om belangrijke kennis over rijvaardigheid te krijgen, ook al kun je geen auto besturen. Kies een YouTube-kanaal voor leerlingbestuurders en voet op het gas. Daarnaast is het verzamelen van basiskennis over het onderhoud van voertuigen belangrijk deze kun je ook vinden op YouTube.

  • Loop door verschillende wijken

Het rondlopen in verschillende wijken en vertrouwd raken met verschillende straten kan vooral nuttig zijn om onverwachte verrassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je weet hoe je moet reageren in verschillende scenario’s.

  • Rollenspel rijden

Als je als passagier rijdt, let dan op de straat en stel je voor dat je rijdt. Gebruik je voeten en probeer het juiste rijgedrag uit te voeren. Vraag de bestuurder waarom hij/zij bepaalde dingen heeft gedaan en corrigeer deze wanneer hij/zij onnauwkeurig rijdt. Dit zal je helpen om de perfecte rijmanieren onder de knie te krijgen.

Theorie examens oefenen

Wat theorie-examens betreft, wordt nog steeds besproken hoe dit binnenkort onder bepaalde veiligheidsmaatregelen mogelijk kan zijn. Maar je kunt de theorie blijven leren, het enige wat je hoeft te doen is optimaal gebruik te maken van de extra tijd die je hebt om het onder de knie te krijgen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen en platforms die je kunt gebruiken:

  • Apps

Er zijn talloze gratis apps beschikbaar om de theorie in de praktijk te leren gedurende de lockdown. Tijdens COVID-19 is de gemiddelde digitale schermtijd voor de meeste mensen toegenomen. Dus waarom zouden we onze schermtijd niet gebruiken op apps die ons helpen om de theorie te blijven leren?

  • Ga een wandeling maken en bekijk de verkeersborden

Iedereen houdt ervan om dingen te combineren, dus waarom zou je niet een wandeling maken om wat frisse lucht te krijgen terwijl je op de verkeersborden let? Zo blijf je bij je dagelijkse stappen, verlicht je stress en raak je vertrouwt met de theorie.

  • Maak flashcards

Als je foto’s wilt maken en je hebt genoeg geheugen op je telefoon, kun je foto’s maken van de verkeersborden en flashcards maken. Flashcards zijn kaarten die aan beide zijden informatie bevatten, elke kaart bevat aan de ene zijde een vraag en aan de andere zijde een antwoord. Er zijn verschillende sites waar je flashcards op kan maken, maar je kunt ze ook afdrukken en afspelen met je familie of met de andere bewoners in jouw huis.

  • Maak een proefrit

Als je er klaar voor bent kun je een proeftoets maken. Hiermee onderzoek je of je goed bent voorbereid. Door het afnemen van een proeftest kun je zien op welke onderwerpen je meer aandacht moet besteden en welke je goed beheerst.

Oefenen maakt perfect

Dit zijn slechts enkele van de talloze manieren waarop je verder kunt leren voordat je aan de beurt bent met lessen. Probeer ze eens en zoek uit wat het best voor je werkt. Maar vergeet niet jezelf te ontstressen. Als je het leerproces organiseert en structureert, dan kan je het. Stop niet met leren wanneer je denkt dat je alles al weet. Blijf oefenen, zo onthoud je het beter. Wees creatief en blijf oefenen, je kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *