Rijles hebben in een vreemde taal

Leren autorijden wordt voor veel leerlingen al gezien als een van de belangrijkste mijlpalen in het leven. De opwinding ervan is ook wat het voor sommigen zo uitdagend maakt. Je hebt verschillende rijlessen waarin je op de proef wordt gesteld, hoe te reageren in bepaalde verkeersituaties. Daarom is het belangrijk dat je goed begrijpt wat je instructeur uitlegt.

“In Nederland is het mogelijk om in 40 verschillende talen te rijden.”

Of je nu de Nederlandse taal niet spreekt of als je de Nederlandse taal niet goed genoeg beheerst, kan dat tot onaangename situaties leiden. Je kunt het beste een rijschool zoeken die rijlessen aanbiedt in een taal die jij goed begrijpt.

Waarom je rijlessen moet nemen in een taal die je beheerst

Rijlessen nemen in een taal die je beheerst garandeert een betere rijervaring. Stel dat je het Nederlands niet beheerst, of je vindt het moeilijk om ingewikkelde termen te begrijpen, dan zal je leerervaring nog stressvoller worden.

Er zijn drie mogelijke situaties als je niet begrijpt wat je instructeur zegt:

  • Je vraag hem/haar voortdurend om het te herhalen;
  • Je doet alsof je het begrepen hebt en voer iets verkeerd uit;
  • Je bevriest.

Geen van deze situaties is prettig voor jou en ook niet voor je instructeur. Het kan je leerproces vertragen, waardoor je meer lessen nodig hebt. In het ergste geval kan het een gevaarlijke situatie scheppen voor jou en de anderen.

Rijlessen nemen in een taal die je beheerst zal ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk je examen haalt zonder tegenslagen. Dit bespaart je tijd en geld.

Zorg er dus voor dat je een rijschool zoekt die rijlessen aanbiedt in de taal die je beheerst. Om een veilige en comfortabele rijervaring te garanderen is het belangrijk dat de communicatie met je rijinstructeur goed verloopt. 

Rijlessen in het Engels

“Meer dan 840 miljoen mensen spreken Engels als eerste of tweede taal. Het is daarmee de op een na meest gesproken taal, direct na het Mandarijn.”

Engels is over de hele wereld een populaire tweede taal. Ook in Nederland is dat geen uitzondering. In Nederland kan ongeveer 90% van de bevolking Engels spreken. Dus als je Engels spreekt of meer gemak hebt in het spreken en begrijpen van Engels dan van Nederlands, dan heb je geluk.

Voordelen van rijlessen in het Engels

  • Er zijn volledig gekwalificeerde en vloeiend Engelssprekende rijinstructeurs.
  • Je hebt een grotere kans op succes.
  • Je hebt geen extra stress door misverstanden.
  • De cursussen zijn ontworpen om ervaring en zelfvertrouwen op te bouwen.
  • Er zijn hogere prestaties van rij-instructeurs.
  • Je hebt minder lessen nodig.
 

Vindt een rijschool met een Engelstalige rijinstructeur

Voor Engelssprekende leerlingen die willen leren autorijden of hun examen voor een rijbewijs moeten overdoen, zijn er in Nederland verschillende rijscholen die Engelstalige rijlessen aanbieden op verschillende locaties. Met Rijlesplanner kun je rijscholen zoeken die rijlessen in het Engels aanbieden in je buurt en je kunt ze vergelijken op prijs, plaats, slagingspercentage, enz.