Waarom een BOVAG-rijschool?

BOVAG

Misschien heb je van andere chauffeurs het advies gekregen dat je een rijschool moet kiezen die bij de BOVAG is aangesloten. Maar wat is BOVAG precies? En wat zijn de voordelen van een BOVAG-rijschool? Een rijbewijs halen is een investering in je toekomst en daarom is het belangrijk dat je de juiste rijschool kiest die past bij je behoeften. Zorg ervoor dat je bij je keuze ook de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid evalueert. Deze kenmerken worden vaak geboden door rijscholen die bij de BOVAG zijn aangesloten.

Wat is BOVAG?

“BOVAG is een beroepsvereniging van bedrijven die zich met mobiliteit bezighouden, hiertoe behoren ook rijscholen. Leden van de BOVAG zorgen ervoor dat klanten van de BOVAG onbezorgd van hun mobiliteit kunnen genieten.”

Omdat BOVAG een algemeen aanvaard kwaliteitsmerk voor consumenten is, betekent dit dat als een rijschool bij BOVAG is aangesloten, ze aan strenge kwaliteitseisen hebben voldaan. Met andere woorden, ze voldoen aan de veiligheids- en betrouwbaarheidsnormen en ze kwalificeren zich als bedrijven die op deskundige wijze werken.

Waarom zou je een BOVAG-rijschool kiezen?

Een BOVAG-rijschool wordt gecontroleerd door de BOVAG en een onafhankelijk bureau. Als er een klacht of conflict is tussen jou of de rijschoolhouder, zullen de onafhankelijke deskundigen van het BOVAG bemiddelingsbureau proberen samen een oplossing te vinden. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.

Als je ervoor kiest om je rijbewijs te gaan halen bij een BOVAG-rijschool, teken je voor een rijschool die de volgende diensten garandeert:

1. Al instructeurs zijn gediplomeerd en hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Bij BOVAG-rijscholen zijn instructeurs verplicht een officiƫle Verklaring Omtrent Gedrag voor te leggen. De BOVAG-gedragscode staat voor strenge kwaliteitseisen in zaken als fraude, diefstal en seksuele overtreding. Deze wordt om de drie jaar door een onafhankelijke instelling gecontroleerd.

2. Deskundige en aanwezige instructeur

Je hebt, voor zover mogelijk, dezelfde instructeur gedurende de rijlessen en je instructeur is aanwezig tijdens je praktijkexamen.

3. Inzicht in je vorderingen

Je instructeur gebruikt een inzichtelijke voortgangskaart die je een duidelijk beeld geeft van wat je geleerd hebt en wat je nog moet leren.

4. Een betrouwbare overeenkomst

In de overeenkomsten staan de lesvoorwaarden duidelijk beschreven. Op het moment dat je je rijbewijs gaat halen krijg je een kopie van de overeenkomsten.

5. Een hoog en transparant slagingspercentage

Omdat BOVAG een getekende rijprocedure heeft, zijn de lessen zo opgezet dat je precies leert waar de examinator je op zal testen. Daardoor is het slagingspercentage zo hoog. Je kunt altijd naar de slagingspercentages vragen.

6. Goed onderhouden lesauto

De lesauto zal altijd goed onderhouden en netjes zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over onaangename verrassingen, maar je liever concentreert en geniet van je les.

7. Examenverzoeken worden direct naar het CBR gestuurd

Examenverzoeken worden door de rijschool binnen korte tijd naar het CBR gestuurd. Dit zorgt ervoor dat het verzoek niet blijft liggen.

BOVAG Garantiefonds Rijscholen

Behalve de voordelen die hierboven zijn opgesomd, garandeert BOVAG ook dat je nooit verlies zult lijden. Stel dat de rijschool waar je de opleiding vooraf hebt betaald failliet gaat, dan zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijopleidingen ervoor dat je deze vooraf betaalde opleiding altijd bij een andere BOVAG-rijschool kunt afmaken. Omdat elke BOVAG-rijschool dezelfde lesafspraken gebruikt kun je hetzelfde lesverloop verwachten.

Plan je eerste les met Rijlesplanner

Deze voordelen kunnen je rijervaring nog beter en plezieriger maken. Als je geĆÆnteresseerd bent in het vinden van een BOVAG-rijschool kun je Rijlesplanner gebruiken om er een in je omgeving te vinden en je eerste les te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *